Canal del Youtube.

Benvinguts al meu bloc. Si hi ha algun tema amb el que no esteu d'acord us convido de replicar-me als comentaris. Intentaré respondre al més aviat possible.

Si voleu, podeu veure alguns dels meus vídeos al web: youtube.com/ericdexeus o youtube.com/dexeusproductions.

domingo, 9 de enero de 2011

Veig un petit centelleig de llum al final del túnel. Acabo de veure un bon documental: Salvados a Palestina.

No estem tant malament com pensava, encara avui podem trobar excel·lents productes televisius. L’últim que he vist, el recorregut de Jordi Évole per tot el territori palestí de Cisjordània.

El d’avui ha estat un programa excel·lent. Han sabut tractar amb serenitat el que és un dels conflictes entre territoris amb menys expectatives de solució al món: el conflicte entre Palestins i Israelians.

És un conflicte d’arrels molt profundes i de molt difícil comprensió, especialment per la nostra societat. La concepció de la religió que tenim al nostre país és tan diferent de la seva... La política palestina no entén de distincions. Totes les esferes que volten la política estan mesclades en la religió a l’Alcorà. El llibre per qui molts donarien la seva vida, o la dels seus fills.

En aquest documental, Évole tracta amb personalitats que tenen molt a dir. Ensenya els uns, però també els altres. No simpatitza amb cap opció. Manté la veu crítica d’un periodista –o millor dit, d’un comunicador audiovisual- en les situacions més tibants: quan entrevista a Hamed Bitawi, un membre de Hamás, per exemple. El veiem molt més asserenat que amb el Sheriff d’Arizona, Joe Arpaio. S’ha preparat molt, s’adona que allí l’espuma televisiva que de vegades fa, no hi té cabuda. Espero que al proper episodi, no espatlli aquest documental.

Simplement volia afegir aquest apunt, aquesta bona nota a Salvados. El Terrat, la productora, ha sabut invertir molt bé els molts recursos que deu haver costat aquesta visita. De ben segur serà un capítol interessant al proper llibre que tregui El Follonero.

No hay comentarios:

Publicar un comentario