Canal del Youtube.

Benvinguts al meu bloc. Si hi ha algun tema amb el que no esteu d'acord us convido de replicar-me als comentaris. Intentaré respondre al més aviat possible.

Si voleu, podeu veure alguns dels meus vídeos al web: youtube.com/ericdexeus o youtube.com/dexeusproductions.

domingo, 26 de septiembre de 2010

La Mercè 2010: La gran Festa Major de la meva ciutat!

Ja és aquí, i tan ràpid com ha arribat tan fugaç ha marxat.

La Mercè 2010, la Festa Major dels Barcelonins. Tota una lliçó de bona organització, afluència de públic, resposta ciutadana, seguretat,... Un conjunt de accions que, governades des de l'Ajuntament, han portat a l'èxit, un any més, aquesta festa tant nostre.

És cert que aquest any la Mercè ha sigut més curta que altres anys. La del 2009 va ser del 19 al 28 de setembre, mentre que la d'enguany ha estat del 18 al 26. Ara bé, aquesta diferència no s'ha fet gens palesa entre les més de 1.500.000 que segurament hauran assistit a alguns dels actes programat.

Tan per gent gran com adulta, joves i petits hi ha hagut un ventall molt ampli d'activitats. Jo em centraré en les que em són més properes, les pensades i ideades pel jovent. Dins d'aquest grup hi ha, com és obvi en tota societat, escissions: doncs també hi ha hagut diferents propostes pel gaudi de tots aquests sectors. La Mercè sempre ha estat i serà la Festa de les Festes, el festival dels festivals on el principal element és la cultura. Una cultura que es pot manifestar en molts àmbits diferents, entre ells la música. Han tocat grups de tots tipus, molt d'ells en català. Barcelona vol donar, una vegada més, la visió que la caracteritza: una visió plural, cosmopolita, oberta, de benvinguda a tots aquells que s'interessen per la vida barcelonina, que moltes vegades s'associa erròniament a un pur estil de vida noctàmbul.
També, com he dit, pels que no els hi agrada la música en català, també hem comptat amb la presència de grups de flamenc, música alternativa -emmarcats dins el BAM (amb escenaris al fòrum, a la antiga fàbrica d'Estrella Damm, Pl. Catalunya....)-, música tecno, dance i house - emmarcats dins el festival Màxima i Supermartxé -, música comercial tant en català com en castellà (a l'escenari Cadena Dial /40 Principales d' Av.Reina Maria Cristina), entre molts altres estils.

Concretament vaig assistir al que van fer La Pegatina i els Obrint Pas al fòrum i al del Lax’n’busto i Màxima a Montjuïc. La valoració que faig de tots ells és molt positiva exceptuant el concert de Màxima. Per alguna raó el van voler canviar d’emplaçament respecte l’any passat i la massificació de gent va ser tant excessiva que arribava a ser terriblement estressant! Respecte els altres grups es veu que tots ells són en català. Serà una suposició meva o aquest any la Mercè ha tingut una clara tendència catalanista, més que de costum. Per mi perfecte, ja firmo perquè fos tots els anys així, però això em recorda una mica al discurs catalanista i patriòtic que estan tenint últimament els dirigents del partit governant! Seran suposicions...! Un retret menyspreable en comparació a l’èxit de la Festa. Felicitats!

“Imagine all the people

living live in peace”

Amb aquesta frase començava el tercer acte del Piromusical de la Mercè 2010. L’acte que tanca el cicle de festivitats de la Mercè, la cloenda definitiva. Un any més espectacular, magnífica i monumental. La música, l’aigua i la pirotècnia funcionant al uníson per crear en els ulls de l’observador una consonància nostàlgica digne de l’últim acte d’una Festa Major de tal envergadura. Han estat 35 minuts en els que han explotat 10000 petard juntament amb 30 melodies en català i internacional que formen un total de 90 versions diferents de música. Per culminar-ho tot una catifa de foc i un ball de la font més màgica de la ciutat: una obra d’art de la física d’en Carles Buigas, que es manté intacte en un 85% des de la seva inauguració per l’Exposició Universal que va acollir Barcelona al 29. A l’hora, per megafonia, sonant el clàssic dels clàssics: Imagine, d’en John Lenon. Tot digne de provocar un lleuger calfred al barceloní més enamorat de la seva ciutat. Tot ho hem pogut veure a través de TV3 i també en Alta Definició 1080 línies pel canal que TVC manté en proves des de la implantació definitiva del senyal digital de televisió l’any passat: TV3HD.

Un piromusical BRUTAL. Tot un repte a totes les escales no tan sols humanes sinó també tècniques: foc, aigua, música, retransmissió, càmeres, coordinació...

Fent un balanç general: un any més la Mercè ha estat tot un èxit. Puc i vull dir ben alt: “VISCA LA MERCÈ! Que orgullós estic de ser de BARCELONA!”

Fins aquí la retransmissió, que passin una molt bona nit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario