Canal del Youtube.

Benvinguts al meu bloc. Si hi ha algun tema amb el que no esteu d'acord us convido de replicar-me als comentaris. Intentaré respondre al més aviat possible.

Si voleu, podeu veure alguns dels meus vídeos al web: youtube.com/ericdexeus o youtube.com/dexeusproductions.

jueves, 3 de febrero de 2011

Carregament llest, objectiu llest, apunteu i... FOC! als Periodistes.

La Plaça Tahrir d’El Caire s’ha convertit en una batalla campal, on l’objectiu, les últimes hores, estan sent els periodistes.

El periodista mira, observa, analitza, recopila, compren, però no jutja. Els dos equips del 30 minuts, encapçalats per Eduardo Sanjuán, s’han desplaçat a Egipte avui mateix, i per circumstàncies incoherents estan amb els ulls embenats en una comissaria, amb tot el material requisat.

De la mateixa manera, altres periodistes de Televisió de Catalunya estan sent reprimits per fer la seva feina, així com internacionals de la CNN, The New York Times, el Washington Post, Al-Jazeera... –atenció a l’ús dels punts suspensius-.

Fa poques hores Albert Elfa, recentment incorporat a la corresponsalia de la pública catalana, ha viscut en directe l’impacte d’una bala a la barana de l’hotel on tenen reclutats tots els periodistes, que en breu serà totalment desallotjat. No s’admeten noves pernoctacions a cap hotel, els periodistes estan totalment desemparats, atacats i en seriós perill. Aquest vídeo d’Anderson Cooper ho corrobora en escreix.



I és que sembla totalment irreal la repressió que estan rebent els periodistes, que “sempre han estat ben tractats”, segons Tomas Alcober. Els trets (malauradament mai millor dit) van dirigits als periodistes amb algú que els firma, que, com han afirmat els testimonis, “són la policia, de part del Govern de Mubàrak”.

La reflexió és obligada: Com pretén el règim autoritari de Mubàrak fer creure a la seva població que hi haurà una transició apropiadament democràtica quan el primer que van fer va ser retallar-li la seva principal font d’organització, és a dir Internet? És més, pretén fer creure que vol la pau essent ell mateix el que ha incitat aquesta violència? I finalment, algú creu que renunciarà a uns drets suposadament vitalicis que s’ha forjat? Sí, clar.

Per la notícia original del 3cat24.cat. Click aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario