Canal del Youtube.

Benvinguts al meu bloc. Si hi ha algun tema amb el que no esteu d'acord us convido de replicar-me als comentaris. Intentaré respondre al més aviat possible.

Si voleu, podeu veure alguns dels meus vídeos al web: youtube.com/ericdexeus o youtube.com/dexeusproductions.

martes, 28 de diciembre de 2010

"Una última notícia: CNN+ cancela les seves emissions. Adéu". Ja s'ha acabat.

Em veig obligat a reivindicar, des de la meva simple posició d’estudiant, el tancament de CNN+.

Fa uns dies estava de dol, doncs ara més que mai. Estic profundament dolgut. Definitivament el que impera a les televisions espanyoles és el diner. És cert que una empresa deficitària des dels seus inicis ha de reconsiderar la seva actuació, però reconsiderar no vol dir cancel·lar.

Alabo el discurs de tancament del canal informatiu de Prisa: "Haciendo honor a nuestro lema, una última noticia: CNN+ cancela sus emisiones. Adiós" L’esperit crític que ha imperat en tot moment segueix fins a l’últim minut. La professionalitat dels treballadors, tot i conscients que en deu minuts perdien la feina, ha estat brillant. Felicitats per la feina ben feta, que no te fronteres, ni té rival. Gestevisión TeleCinco, propietària de TeleCinco, Cuatro i del 25% del capital en participacions de la plataforma Digital+ (de la qual la propietària principal és l’imperi Prisa, de la que en deriva Sogecable), intenta imposar el seu model televisiu a tot l’Estat Espanyol, però té un rival: La TV Pública. Pot privar-li de la meitat del finançament traient-li la publicitat, pot arravatar-li l’audiència, però mai la farà caure. (Entenem TV Pública aquelles cadenes amb dignitat que tots sabem quines són).

Ara s’obre un procés de reflexió, de consideració sobre el que suposa la televisió en la nostra societat. El balanç que se’n pot treure és que vivim en èpoques on el periodisme informatiu de qualitat només està representat per UNA cadena d’àmbit estatal(24hTVE), i UNA més d’àmbit autonòmic(3/24TVC). I para de comptar. El dubte, per tant, és: si els meus ideals no em permeten treballar en una cadena que fomenta la mala educació, el xafardeig o l’insult, per què estic estudiant Periodisme? Estic estudiant per entrar a alguna d’aquestes dues cadenes que he comentat abans? Però si cada any es graduen més de 200 periodistes, hi ha capacitat en aquestes dues cadenes per mi? També ho podem enfocar des de la perspectiva que estic estudiant per entrar a dins d’aquest conglomerat monotemàtic que prefabrica T5. El dubte seria llavors, cal estudiar Periodisme? Potser seria més útil fer un curs intensiu d’un dia i mig i celebrar la gala de graduació a Sálvame, com a becari. Ja ho deia J.J.Vázquez: “Si ya lo he dicho yo, que para entrar a Sálvame no pedimos ni el graduado escolar, ni FP, ni corte y confección... Solo falta ser metemierda”. Estic entrant en una crisi estudiantil, cal estudiar el que estic estudiant? Total, per arribar a un punt on no trobi feina, i la que trobo sigui per fomentar valors que no fan sinó que empobrir una societat, perquè ho fan.

Cada cop que mor una llengua, perdem una petita part de nosaltres. Cada vegada que silencien un opinió crítica, també.

Per cert, aquesta notícia no és una inocentada, encara que ja voldria que ho fos.

viernes, 10 de diciembre de 2010

Dol televisiu. CNN abandona, tira la tovallola.

Estic de dol televisiu: CNN cancel·larà les seves emissions. La telemerda del InformativoIMPACTO, el “terrible, apocalíptico suceso..”, cada vegada aguaita més. Parlant ràpid i clar, s’han carregat l’única cadena amb “bona reputació” que tenien. Ara escoltarem: “Andreíta, cómete el pollo coño, que mamá está produciendo eso de las noticiahh” Graciós, si més no.

Realment és prou curiós veure com el Gran Reino Español no aconsegueix mantenir la seva població davant d’un televisor veient una persona parlant més de 40 segons seguits. I menys, si parla de quelcom que no sigui d’estricta actualitat sensacional. No interessa RES més que no sigui la brossa pudent de Sálvame (T5). Només cal navegar fins la illa de la 'cadena triste' per veure com fan programes diferents però no produeixen les audiències que s’espera per una cadena comercial (sí, ara es diuen així). El més divertit de tot és que ens ho van recordant a les falques: “A3 es la TV que más gusta a los espanyoles. Será porque no emitimos todo el día lo mismo” Ben cert, no tot el dia, però ho produïu, i ja n’és suficient. Ara bé, es lloa aquest 2% d’intencionalitat racional.

Simplement volia comentar aquesta lamentable pèrdua. Iñaqui Gabilondo, que molt hàbilment va aconseguir sortit de la gàbia italiana se’n va a les llistes del paro. Pobre... I mentrestant la obrera más rica del pueblo es va sometent als judicis de “la defensora de l’espectador”. No sóc ningú, però vull donar un consell: Campos: denunciï el programa. A la seva filla li augmentarà el seu nivell intel·lectual, garantitzat.

I finalment una reflexió:
Hi ha moltes maneres d’entretenir-se: podem triar entre anar al Cirque Du Soleil o al circ que hi ha en un solar proper al polígon industrial d’un poble perdut per l’Anoia on, probablement, maltracten els animals. Triar la primera acció ens comprometrà econòmicament, haurem de fer un esforç. Caldrà pagar els 95€ que val l’entrada. Tot i això, ens assegurem que veurem un espectacle ben fet i ben ideat. Si, per contra, anem al circ que hi ha a l’Anoia veurem un altre tipus d’espectacle. Un show fàcil, banal, que busca el riure fàcil. Serà el súmmum si potem els nostres fills a veure-ho. Els valors que probablement transmetrà el segon circ difereixen, substancialment, del que ho farà el Cirque Du Soleil.
Hem de saber triar on anem, qui som, què fem i què volem.

Com deia el personatge que sortia a Dinamita: Reflexionem-hi si us plau, reflexionem-hi...